Doina, crema a trei generaţii

Amintirile le preţuim cel mai mult pentru că imortalizează momente pe care le-am dăruit şi nu le mai putem lua înapoi decât în vis. O amintire poate fi orice, un gând, o emoţie, un loc sau un obiect. O amintire este cu atât mai puternică cu cât strânge laolaltă câte puţin din fiecare, dar mai ales din toate. Când zic Doina mă gândesc la oameni dragi. La trei generaţii de femei care preţuiesc fineţea pielii feminine, frumuseţea femeiii din toate timpurile.

Pielea fină, antigeri suave pe încheietură, degete suple. Satisfacţie deplină. Mâinile care sunt veşnic calde, veşnic catifelate îmbărbătează o faţă micuţă încă, neiniţiată în ale vieţii trucuri femeieşti. Fetiţa nu cunoaşte cosmetice-minune care ascund riduri şi nici creme care netezesc anii, dar bunica ştie. Acum, frumuseţea copilei îi e dată de chipul nebrăzdat, de inima curată. Eleganţa îi stă în paşii mărunţi ce îşi iau zborul parcă. Cu mai mult avânt de-acum avea vreodată să cunoască în ale ei trăiri.

Mi-o amintesc ca ieri şi pe mama care mă învăţa în perioada adolescenţei că siguranţa unei femei stă în fermitatea pielii, că toată afecţiunea de care poate da dovadă vreodată vine din atingerile catifelate, că chipul e cu atât mai preţuit cu cât e îngrijit. Şi ca toate sfaturile bune pe care mi le dădea şi în ale căror mlimite le depăşeam foarte rar, mi-am însuşit cu devotament şi încredere secretul pielii hidratate: mezina familiei cosmeticelor de la Farmec, crema Doina. Doina este special concepută pentru a hidrata și a hrăni pielea feței și a corpului, redându-i proprietățile naturale: elasticitatea, suplețea și strălucirea.

Ne place să folosim produse cu istorie pentru că avem dovada funcţionalităţii lor, pentru că vedem rezultatele întâi la ceilalţi. Ne place să folosim produse româneşti pentru că mai credem cu tărie în tradiţia lucrurilor orginale, făcute cu migală şi dăruire. Aşa cum bătrânii îşi perpeleau dorul la focul unei doine de jale sau retrăiau paşii primii iubire pe o doină, tot aşa crema Doina îmi aminteşte de mâini tandre şi catifelate. Mai întâi ale bunicii, apoi ale mamei, ale fetelor. Din generaţie în generaţie, femeile au ştiut să transmită asemenea unui cântec de doină emoţia trăirilor aprige, dar îngrijite.

Şi astăzi, în modernismul agitat care ne cere să mai învârtim câteva amintiri dragi nouă, ascultăm altfel de melodii, dar folosim aceeaşi cremă Doina, crema a trei generaţii. Vă invit deci să ascultaţi noul imn Doina, în colaborare cu KREM:

http://www.youtube.com/watch?v=xFmX7orbgZc

P.S. Acest text a fost scris pentru Superblog. Toamna se numără cele mai bune articole!

Un gând despre &8222;Doina, crema a trei generaţii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s