5 carti despre yoga si spiritualitate orientala

Atunci cand sunt pasionata de ceva, imi place sa merg direct la informatia bruta sau la sursa pentru ca imi doresc sa o procesez prin discernamantul propriu. De-asta citesc carti de specialitate pe subiectele care ma intereseaza si ma duc spre oameni autentici care traiesc ceea ce predica.

La fel s-a intamplat si cu yoga. Initial a pornit ca o provocare din curiozitate, am mers ulterior la un workshop introductiv, apoi mi-am facut un abonament la sala de fitness. Am practicat si ”yoga sportiva”. Dar nu mi-a fost de-ajuns.

Ca si in viata, atunci cand elevul e pregatit, profesorul soseste. In aceasta toamna m-am inscris la o Scoala de Yoga de 3 luni.

Desi suntem o societate doxa de informatii, cu resurse materiale multiple, nu reusim sa avem acces la acel pilon centrat, la echilibru, la multumire interioara. Asta pentru ca traim din minte, si ne bicium pentru rezultate in exterior, dar nu stim sa ne uitam in interiorul nostru pentru a aduce si acolo ”succes”.

Credem ca e suficient obtinem lucruri materiale si relatii in viata noastra pentru a dobandi o stare interioara de echilibru.

Esecul e iminent pentru ca devenim astfel dependenti de exterior.

Dintotdeauna spiritualitatea a avut un loc important in  viata si intotdeauna am simtit ca e mai mult dincolo de ceea ce percepem noi in viata de zi cu zi. Pana la urma daca realitatea care ne inconjoara este constructul mintii noastre si a ceea ce am invatat pana in acest punct, inseamna ca atunci cand mintea invata altceva (si devine calma si clara prin deconditionare sau chiar este transcendata), exista loc si spatiu de mai mult, de a trai altfel, inseamna ca avem cu totii cel putin o sansa la schimbare. Asta daca ne dorim cu adevarat si daca muncim la deconditionare.

Cateva carti care m-au inspirat in calatoria mea din practica yoga:

Jung, Psihologia Kundalini Yoga

jung kundalini.jpg

Hiroshi Motoyama, Teorii despre sistemul chakrelor – Hiroshi Motoyamahiroshi.jpg

Mircea Eliade, Yoga. Nemurire si libertate

yoga-nemurire-si-libertate_1_fullsize

Paramahansa Yogananda, Autobiografia unui yoghin

autobiografie yoghin

Osho, Yoga: Misterul de dincolo de minte 

yoga mister

Despre yoga si meditatie, am vorbit si in emisiunea ”Stiinta sacra”, link aici:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s