”Un coach va invita clientul să-și reîncadreze viața sub forma unei călătorii de dezvoltare, să vadă potențialul creativ în cadrul fiecărei probleme, să conceapă obstacolele drept pași înainte și să-și imagineze că avem cu toții un scop în viață. Întrebprile coach-ului vor urmări să-l determine pe client să recunoască potențialul creativ existent într-o problemă și în acțiunile pe acre alege să le facă.” (Sir John Whitmore, Coaching pentru performanță)
Coaching-ul reprezintă un proces de susținere și învățare, un parteneriat între coach și client, care pornește de la nevoile specifice clientului.
Procesul de coaching implică o etapă de dezvăluire a nevoilor reale ale clientului, a stabilirii obiectivelor de lucru, conștientizare și autocunoaștere, precum și responsabilizarea clientului cu privire la puterea și resursele sale interioare.
Scopul Coaching-ului Transformațional (abordarea sistemică) este de a înlesni fluxul de informații, de relații, de a asigura sănătatea organizațională și, de ce nu, chiar de a duce organizația ca sistem către depășirea obiectivelor.
Abordarea sistemică a Coaching-ului se adresează „rădăcinilor” comportamentelor umane și organizaționale: motivație, nevoi, resurse, blocaje, repetiție a blocajelor care determină stagnarea resurselor sau relații tensionate în sistem. În această abordare a Coaching-ului este important atât omul din fața sistemului (manager, leader, CEO etc), cât și sistemul/sistemele din spate.
Arhetipurile reprezintă modele de comportament și experiență „care conduc din spatele cortinei spectacolul” . Acestea pot fi organizația, grupul sau comunitatea. Metoda Arhetipurilor reprezintă un instrument practic și inovativ, care permite întoarcerea camerei de luat vederi dinspre persoană către dinamica relațiilor în organizație, buclele de cauzalitate, conflicte și situațiile-criză.
Coaching Arhetipuri – Abordarea sistemică ajută la:
✅ recunoașterea resurselor individuale/tipului de personalitate/tiparului de leadership
✅ îmbunătățirea relațiilor organizaționale prin scoaterea ”la lumină” a dinamicilor ascunse
✅ recunoașterea modului de conducere/leadership/management (arhetipul Vizionarului/Magicianul conduce organizația către viziune și inovație, arhetipul Conducătorului se asigură că procesele și regulile tradiționale sunt respectate)
✅ schema valorilor interne ale companiei este în sine o structură arhetipală și orice mesaj ar trebui aliniat cu aceasta
În această abordare a Coaching-ului este important atât omul din fața sistemului (manager, leader, CEO etc), cât și sistemul/sistemele din spate.
Arhetipurile reprezintă modele de comportant și experiență „care conduc din spatele cortinei spectacolul” (organizația, grupul, comunitatea).
Arhetipurile informează liderii despre cultura unei organizații ca sistem, a echipei sau a departamentului pe care le conduc.
Metoda Arhetipurilor reprezintă un instrument practic și inovativ, care permite întoarcerea camerei de luat vederi dinspre persoană către dinamica relațiilor în organizații, buclele de cauzalitate, conflicte și situațiile-criză, pentru a vedea leaderul și din perspectiva sistemului/echipei/organizației.
Specializări Corporate Coaching: Coaching echipă/grupuri/leaderi (Coaching sistemic, constelații organizaționale) și Coaching individual (Coaching Arhetipuri – Resurse, Potențial și Transformare)
- este recomandat liderilor, antreprenorilor, managerilor, team leader-ilor, celor care lucrează în coaching, training, HR, marketing, media/comunicare.
** serviciile Coaching Arhetipuri Abordarea sistemică se oferă atât în limba română, cât și engleză
Ce abilități mă recomandă?
⦁ ascultare activă, empatie și construirea unei relații-suport client-coach
⦁ arta întrebărilor intuitive
⦁ capacitate de analiză foarte bună, perspectivă ”din avion” și discernământ
⦁ capacitate de viziune asupra potențialului/resurselor umane și organizaționale
⦁ abilitatea de a fi prezentă și atentă la nevoile reale ale clientului
⦁ rolul de ”agent provocator” pentru schimbare și transformare
⦁ viziune pentru procesul de Coaching
⦁ viziunea sistemică asupra tiparelor și dinamicii interacțiunilor dintre client-sistem (grup, echipă, organizație)
➡️Programează o întâlnire! Pentru o ofertă personalizată, trimiteți un email la adresa: cristinalotru@gmail.com
Profilul clientului ideal:
Angajament și seriozitate în parcugerea drumului de la vis la obiective – rezultate de succes
Deschidere și curiozitate pentru susține procesul de Coaching!