Atelierele de Feminitate  ”Călătoria spre sine a femeii”

Introducere: Ce sunt arhetipurile feminine (zeițe grecești) și cum ne pot ajuta sa ne cunoaștem ca femei? Care sunt cele 5 semne ale energiei feminine blocate?

La aceste 4 întâlniri dedicate femeilor, vom cunoaște resursele și arhetipurile feminității autentice și vom afla care sunt etapele Călătoriei Eroinei prin care ORICE FEMEIE trece:

Iată conținutul Atelierelor de Feminitate:

ARHETIPUL MAMEI. Lucrul cu emoțiile negative. Piramida emoțiilor

⦁ numirea și înțelegerea emoțiilor și stărilor interioare
⦁ acceptarea sau schimbarea emoțiilor și stărilor negative
⦁ iubirea de sine: acceptarea stărilor feminine fluctuante și legătura lor cu menstruația
⦁ legătura dintre arhetipurile feminine și fazele Lunii (calendul feminin)

ARHETIPUL EROINEI. Întâlnirea cu EROINA!
⦁ creșterea încrederii în sine
⦁ învățarea exprimării nevoilor personale
⦁ a pune limite clare în relații
⦁ a învăța să spui ”Nu!” situațiilor și relațiilor toxice
⦁ De unde vine curajul să-ți urmezi pasiunile și visurile?

ARHETIPUL FETIȚEI INTERIOARE:
⦁ vulnerabilitatea și curajul a spune când te doare
⦁ creativitate și spontaneitate. Darurile copilului interior
⦁ Inițierea Fetiței Interioare. Trecerea la stadiul de Femei Asumată
⦁ importanța cercurilor de feminitate în această etapă de inițiere feminină: blândețe și curaj feminin

Intrarea în corp. ARHETIPUL AFRODITEI

⦁ meditație ghidată pentru calmarea minții
⦁ redescoperirea plăcerii prin mișcări feminine și dans
⦁ Devino Muza bărbatului și inspiră-i pe ceilalți!

CONDIȚIILE DE PARTICIPARE în CĂLĂTORIA FEMINITĂȚII:

⦁ deschidere și curiozitate pentru dezvoltarea feminină
⦁ empatie și blândețe față de celelalte participante
⦁ păstrarea confidențialității în privința experiențelor împărtășite
⦁ împărtășirea feedback-ului într-un mod constructiv și empatic
⦁ se recomandă participarea la întreg GRUPUL DE LUCRU pentru păstrarea conexiunii în cercul de feminitate și pentru lucru individual intens

⦁ numărul max. PARTICIPANTE: 10

COST 1 atelier: 80 lei
COST 4 ateliere: 270 lei
⦁ Plata se face doar în avans. Email cristinalotru@gmail.com pentru factura și alte detalii de plata!

⦁ LOCAȚIE: centrul Bucureștiului, zona Metrou Piața Unirii. Adresa exactă se va comunica participantelor!

*Datele Atelierelor sunt anunțate din timp aici, pagina oficială de Facebook!

Arhetipurile feminine conțin experiență și psihologia tuturor femeilor din toate civilizațiile şi din toate timpurile. Este sunt ca o busolă interioară, care ne ajută ca femei să pendulăm între bine și rău, negativ și pozitiv, funcțional și disfuncțional, în ceea ce privește comportamentul și energia noastră ca femei.

Înscrierile se fac pe adresa de email cristinalotru@gmail.com (unde se primește și factura)!

Lucrul cu arhetipurile feminine este pentru femeile care:

⦁își doresc să se (re)conecteze la energia feminină sacră și la feminitatea autentică
⦁ își doresc să-și cunoască darurile unice feminine
⦁ au nevoie să intre în contact cu trăsăturile femininului, personal și colectiv: introspecție, prezență în corp, creativitate și creație, sensibilitate, compasiune și independență, starea de relaxare și bucurie a vieții
⦁ au obosit să joace un singur rol în viața lor și doresc să cunoască și alte modele de feminitate
⦁ doresc să privească și dincolo de măștile sociale și să intre în contact cu energia lor (sistemul chakrelor) și să se dezvolte atât mental, psihologic, emoțional și spiritual.

Care sunt cele 5 semne ale energiei feminine blocate?

1. Nevoia de a controla totul. Suntem educate să credem că dacă vom controla totul în jurul nostru (relații) și ne vom poziționa continuu în rolul de Salvatoare, vom putea evita durerea sau asigura că vom bifa toate obiectivele. De fapt, nevoia de control (condiționare mentală) ascunde o lipsă a încrederii în sine, în ceilalți oameni și în viață, în general. Nu putem da drumul controlului pentru că nu credem că viața ne va răsplăti exact pe măsura a ceea ce suntem ca oameni și a nivelului nostru de conștientizare (lucrul cu sine).

2. Blocarea intuiției. Într-o lume a tehnologiei și a informațiilor care ne bombardează din toate părțile, intuiția (cunoscută popular ca al șaselea simț al femeilor) este renegată, de parcă ar aminti de inchiziția vrăjitoarelor. Tot ceea ce nu ne putem explica rațional sau material ni se pare incredibil. De fapt, neascultarea intuiției ascunde tot o formă de lipsă a încrederii pentru că nu ne dăm voie să percepem dincolo de minte, dincolo de ceea ce am trait deja și dincolo de ceea ce ne-au spus alții că e ”trebuie” să facem.

3. Ca femei, nu știm să primim. Suntem educate să credem că dacă oferim mai mult decât primim vom compensa cumva și cândva neîmplinirea propriilor nevoi și dorințe. A dărui prea mult (a se citi: sacrificiu și compromis) nu este o trăsătură a energiei feminine. Din contră, a dărui ca să-l faci pe celălalt dependent de tine (deci în rolul de Victimă) seamănă mai degrabă cu o trăsătură masculină: puterea trebuie recunoscută prin nevoia de a controla oamenii și relațiile. Când învățăm să primim pentru simplul fapt că suntem valoroase ca ființe umane și ne cunoaștem cu adevărat nevoile și dorințele, se creează un spațiu sigur și relaxant în care ceilalți vin către noi.

4. Apatia. Lipsa plăcerii cu care facem lucrurilor și lipsa bucuriei pentru viață se traduc în limbajul curent prin apatie sau forma ei mai accentuată, numită depresie. Depresia nu este altceva decât o deconectare de la interiorul nostru pentru a evita: o minte compulsivă, un corp slăbit și lipsit de energie, necunoașterea darurilor personale, lipsa relațiilor autentice. Pentru femei, pasiunea și bucuria au mare legătură cu managementul energiei sexuale și a creativității. Pentru că impulsul creației este o forță atât de puternică în psihicul unei femei, când nu este consumat în viața actuală, în relație sau alte pasiuni, femeia își pierde vitalitatea și tinde către o stare de depresie. Acesta poate fi un răspuns pentru femeile care suferă foarte mult timp după o iubire eșuată sau femeile care aleargă de la un partner la celălalt în speranța iluzorie că o nouă relație le va readuce la viață.

5. Burnout-ul. Din cele mai vechi timpuri, femeile au fost conectate cu energia naturii și cu energia corpului lor. Asta pentru că energia feminină se manifestă în cicluri, asemenea anotimpurilor în natură și a fazelor lunii. Primăvara înseamnă regenerare, vara înseamnă fertilizare și creștere, toamna – abundență, iarna – hibernare, introspecție, recuperare. Ce ne aduce această conectare cu al nostru corp?: observarea stărilor emoționale, a dispozițiilor, a gândurilor care se îngrămădesc în mintea noastră, a oboselii și a bolii din corp, a felului cum relaționăm cu ceilalți.

Deși poate fi dureroasă această conectare cu al nostru corp, pentru că ne admitem limitele și ne recunoaștem greșelile, este singura care aduce vindecarea pentru că singurul adevărar neîndoielnic este ceea ce ne transmite corpul nostru. Conectarea cu al nostru corp ne aduce și conectarea cu psihicul nostru, care pentru femei, este ”împrăștiat” în tot corpul deoarece femeia suprapune relațiile cu independența sa, rațiunea cu emoționalitatea, stările de dispoziție cu realitatea, sexualitatea cu spiritualitatea. Scopul psihicului feminin este de a crea o unitate, o relație, indiferent de ceea ce presupune asta pentru energia femeii. De asta ne găsim tot mai des în situații în care am face orice pentru relații: stres, multitasking, raționalizare, oboseală fizică și psihică, compromisuri în relații.

Te aștept cu drag și recunoștință!

consiliere-coaching-feminitate

Ateliere Feminitate Bucuresti – Care sunt cele 4 arhetipuri feminine?